Tamburo
Ota yhteyttä

Henkilöhistoria


Oma kosketukseni rumpuihin ja yleensäkin musiikkiin juontaa juurensa lapsuusajoilta kuunnellessani isäni ja setieni musisointia sekä harjoituksia. Minulla on hämärä muistikuva itsestäni istumassa suuren leivinuunin pankolla seuraamassa veljesyhtyeen harjoituksia. Setäni soittivat kitaraa ja harmonikkaa - isäni lauloi ja soitti rumpuja. Nuorempina he kiersivät tanssikeikoilla pitkin Savon seutuja.

Joskus seitsemän vuoden ikäisenä kokeilin ensimmäisiä kertoja oikeita rumpuja hakien tuntumaa soittimeen, mutta sen kummempaa opastusta en saanut. Aluksi vaan itsekseni kolistelin ja kokeilin, josko jonkilaisen kompin saisin aikaiseksi. Siinä menikin sitten useampi tovi. Vähitellen aloin päästä asiasta jyvälle ja peruskomppikin alkoi pikkuhiljaa kulkea. Muistan kuinka mieleeni hiipi ajatus, että tämä saattaisikin olla ihan mukavaa puuhaa. Hakeuduin kansalaisopiston soittotunneille ja samalla sain myös ensimmäiset puhallinorkesterissa soittamisen kokemukset. Muutaman vuoden soittoharrastuksen jatkumisen tuloksena nuotinlukutaitoni, tekniikkani ja koko rummuston hallinta kehittyi mukavasti.

1977 - 1978 sainkin ensimmäisen ikioman rumpusetin, taito karttui, ja vähitellen kylän muut vanhemmat soittajat alkoivat kysellä minua ihan oikeille soittokeikoille. Yläaste aikoina rumpaloin paikallisissa orkestereissa ja esiintymisiä oli jo suhteellisen paljon. Lukioikään tullessani ajatuksissani oli vain ja ainoastaan jatkaa soittamista ja niinpä selkeä valinta olikin Kuopion musiikkilukio. Kolmen lukiovuoden aikana bändisoitto oli aktiivista ja paljon omaehtoista treenaamista. Muutaman lahjakkaan, nykyisten opettajakollegojeni, kanssa meillä oli oma bändi, jolla käytiin keikoilla viikonloppuisin. Niinä aikoina säestettiin paljon kiertäviä solisteja.

pekkaMusiikkilukion jälkeen suuntasin Helsinkiin ja Oulunkylän Pop/Jazz- opistoon. Opiskelujeni aikana aloin tehdä aikaisempaa enemmän soittokeikkoja ympäri Suomea ja mukaan tulivat myös jazz-latin tyyliset soitannot. Tämä alue oli kiinnostanut minua jo pitkään ja opiston opettajilta sainkin kiitettävästi materiaalia ja opastusta. Big band- soitto tuli silloin myös kuviin mukaan ja pidin siitä erityisesti. Varusmiespalvelukseni suoritin Kajaanissa, varuskuntasoittokunnassa, soittajataustani myötävaikutuksella. Mieleeni on jäänyt varuskunnan muutamat marssit noin 25 asteen pakkasessa, kun kapulat tuntuivat jäätyvän sormiin kiinni ja homma piti silti hoitaa kunniakkaasti loppuun asti.

Jyväskylän Yliopistossa suoritin opintoja parin vuoden ajan musiikkitieteenlaitoksella ja samaan aikaan perustimme parin muusikkokaverini kanssa äänitystudion, tähtäimessä aloittaa bändiäänitykset ja mainosmusiikin tekeminen. Siirsimme toiminnan Kuopioon ja teimme yhteistyötä paikallisradioiden kanssa, jotka käynnistivät toimintojaan silloin eri puolilla maata. Muutaman vuoden ajan soittelin studiossamme, opettelin äänitykseen liittyviä asioita ja samanaikaisesti jatkoin keikkailua. Pienimuotoista opetustoimintaa tuli myös mukaan toimintaamme.

Vuonna 1991 alkoi Kuopion konservatoriossa rytmimusiikin opetus ( Pop/Jazz-linja). Pääsin osastolle sivutoimiseksi rumpujensoiton tuntiopettajaksi ja bändiohjaajaksi. Toiminnan kehittyessä ja laajentuessa jazzmusiikki alkoi tulla minunkin kohdallani enemmän mukaan kuvioon. Perustimme erilaisia kokoonpanoja, harjoittelimme suhteellisen paljon ja teimme jazzpainotteisia keikkoja eri puolilla Suomea. Muutaman vuoden ajan toiminta oli erittäin aktiivista.

Olin jo jonkin aikaa haaveillut ja miettinyt mahdollisia jatko-opiskeluja, muusikontaitojeni ja opettajantyön "päivittämistä". Niinpä laitoin hakemukset Musicians Institute of Technology oppilaitokseen Los Angelesiin. Vuoden 1994 aikana opiskelin, harjoittelin ja hamstrasin kaiken mahdollisen senaikaisen tiedon ja taidon, myös amerikkalaisesta opetustavasta ja metodeista. Kokemus opiskelusta Yhdysvalloissa oli antoisa ja toi paljon uusia virikkeitä ja sisältöjä omaan soittooni ja työhöni soitonopettajana.

Vuonna 1995 jatkoin opetustyötäni päätoimisena opettajana Kuopion konservatoriossa, jossa jatkan edelleenkin.
1999 -2002 vuodet asuimme Italiassa ja näinä aikoina syntyi tämä " Tamburo- kontakti". Suomeen takaisin palattuamme aloitin Kuopiossa Tamburo- rumpukoulutoiminnan, joka jatkuu tänä päivänäkin.

Viimeiset vuodet olen toiminut rumpujen soitonopettajana edellä mainittujen lisäksi myös Kuopion Yhteiskoulun musiikkilukiossa, Ylä-Savon musiikkiopistossa Iisalmessa sekä Pielaveden -ja Keiteleen kansalaisopiston rumpukurssien vetäjänä. Useina kesinä olen viettänyt muutaman viikon jaksoja musiikkileireillä rumpujen soitonopettajan ominaisuudessa.

Opetustöiden ohessa olen rumpaloinut erilaisissa kokoonpanoissa niin Pop/viihde ja jazz-keikoilla. Esiintymisiä on vuosien ajoilta kotimaassa mm. Pori Jazz, Baltic Jazz, Kaamos Jazz, Elo Jazz, Ylläs Jazz ja Blues festivaaleilta. Yhteistyöartisteja näiltä vuosilta on mm. Antti Sarpila, Johanna Rusanen,Sakari Kuosmanen, Jukka Eskola, Bianca Morales, Lembit Saarsalu ja John Stowell. Monet keikat Saksassa, Italiassa, Venäjällä, Virossa ja Ruotsissa kuuluvat myös muusikkohistoriaani.